Cascade din Romania

Carpatii din tara noastra pot oferi turistilor posibilitatea de a admira un numar destul de mare de cascade. Desi cascadele din Romania nu sunt la fel de spectaculoase ca marile caderi de apa din lume, ele pot oferi oricarui privitor perspective deosebite si peisaje ceva mai iesite din comun. In acelasi timp pentru amatori de sporturi extreme ele pot constitui o provocare in a fi parcurse. Cascade pot fi intalnite in majoritatea masivelor montane importante , cele mai multe fiind accesibile turistilor pe poteci marcate... (continuare)

Lacuri din Romania

Pe teritoriul Romaniei exista un numar ridicat de lacuri. De acumulare sau naturale, aceste ochiuri de apa dau un aspect aparte oricarui peisaj, constituind un potential turistic desebit de important atat datorita aspectului peisagistic cat si al activitatilor sportive (pescuit, sporturi nautice). Raspandirea lor pe teritoriul tarii este una uniforma. Lacurile au o raspandire uniforma pe tot cuprinsul tarii, si, din punct de vedere al agrementului, find destinate unor activitati precum pescuitul si sporturile nautice... (continuare)

Curiozitati despre lacuri

Lacurile din Romania se pot deosebi intre ele dupa modul de formare, dupa asezare. Cele mai numeroase sunt lacurile de munte, care la randul lor se pot imparti in lacuri de origine vulcanica, lacuri glaciare, lacuri carstice, lacuri de baraj natural si lacuri artificiale. Alte tipuiri de lacuri intalnite la noi in tara ai sunt lacurile de lunca, limanele, lagunele si lacurile relicte... (continuare)